Warm afscheid
Het is vandaag precies vijf weken geleden dat wij de uitvaart hadden van mijn moeder. Mede dankzij Sylvia Heijnens is het een prachtig en vooral warm afscheid geworden. Alles maar óók alles…. werd naar wens gerealiseerd. Wij zijn Sylvia heel erg dankbaar voor  al haar steun en bijzondere manier van werken wat er voor gezorgd heeft dat wij terug kunnen kijken op een prachtige uitvaart. Dank je wel lieve Sylvia.
Groeten H. en familie, Wageningen

————————————————————————————————————

Alles top geregeld en niet opdringerig!

Wij vinden dat jij het top hebt gedaan! Alles top geregeld en niet opdringerig, juist heel relaxed en meedenkend. En dat heeft mede door jou geresulteerd in een prachtige uitvaart! Groet, P-H

—————————————————————————————————————

Het contact verliep steeds in ongedwongen, informele sfeer

“Begin dit jaar overleed onze vader. We zochten een uitvaartleider in de omgeving. Wij wisten dat hij de uitvaart zo eenvoudig mogelijk wilde, zonder ‘poespas’ en ceremonieel. Dat paste hem niet en mede daarom zochten we een klein uitvaartbedrijf. Via internet vonden we Sylvia Heijnens, van Uitvaartbegeleiding Wageningen. Zij kwam sympathiek en direct over. Ook de naam ‘Doodgewoon’ voor haar toekomstige ‘inspiratie-winkel’ sprak ons wel aan. Doodgewoon en ‘geen flauwekul’ dat was wel ‘in de geest van onze vader’. Dus hebben we contact gezocht en een afspraak gemaakt om het een en ander door te spreken. Dit gesprek verliep prettig. Sylvia luisterde naar onze ‘wensen’ en gaf daarvoor de nodige ruimte en informatie. Sylvia gaf bijvoorbeeld de tip, om in de hal van het verzorgingstehuis een condoleance-boekje neer te leggen, zodat iedereen die mijn vader gekend had de week van zijn overlijden de gelegenheid kreeg om iets te ‘delen’. Dit ook omdat de uitvaart besloten was. Toen het zover was hadden we er alle vertrouwen in dat alles goed zou verlopen. De dag was goed doorgesproken en in de dagen daarvoor, toen onze vader opgebaard lag, was er dagelijks contact. Het contact verliep steeds in ongedwongen, informele sfeer. In kleine kring konden we afscheid nemen in de familiekamer in het crematorium in Ede. Rustig en respectvol. Enkele weken daarna hebben we nog een prettig ‘eindgesprek’ gehad. Wij kijken terug met een goed gevoel. Bedankt Sylvia! We wensen je ‘succes’ met je kleine, maar fijne onderneming! Hartelijke groet, Familie van der S.”

——————————————————————————————————————-

Ze gaf niet alleen aandacht aan de praktische zaken maar wist ook mij goed te ondersteunen

“Op 9 november 2017 is mijn man overleden na een opname van enkele jaren in de verpleegunit.  Ik heb Sylvia gebeld. Ze kwam direct en wist direct op een fantastische manier de crematie over te nemen. We hadden de wens om dit op een manier te doen waarbij de inzichten van ons helemaal tot z’n recht zouden komen. Als we wat vroegen hielp ze ons en ze had ook diverse ideeën waar we ook gebruik van hebben gemaakt. Een voorbeeld was dat er een boompje werd gezet bij binnenkomst zodat alle binnenkomende gasten hun naam adres en een wens op een blaadje in de vorm van een boomblaadje konden zetten in plaats van een receptieboek. Ook waar en hoe de kist het mooist kon staan en dat ze vond dat de speelgoedaap die altijd in de auto had gezeten als mascotte op de kist mocht staan. De ceremonie in het huis was bij haar in goede handen en er is op een goede manier afscheid genomen van de medebewoners en het personeel. De uitvaart in het crematorium verliep heel ontspannen. De afscheidspraatjes van mij, een collega van mijn man maar ook van de kinderen waren ook van de nodige humor voorzien en het geheel verliep in een ontspannen sfeer. Zelfs daarna ben ik samen met Sylvia naar beneden gegaan naar de oven. Ons kleindochtertje begeleidde me de gehele dag en zij wilde ook mee, met als resultaat dat de andere 2 kleinkinderen met hun ouders er ook bij waren. De familieleden en ik in het bijzonder zullen deze crematie zien met een mooie en goede herinnering aan mijn man. Hiervoor wil ik vooral Sylvia heel erg bedanken voor haar fantastische inzet en haar mooie manier van begeleiding.  Ook de samenwerking met de zoons verliep heel fijn en ze gaf niet alleen aandacht aan de praktische zaken maar wist ook mij goed te ondersteunen. Sylvia, dank je wel. Ik hoop dat je voor velen zo’n goede crematie mag en kan verzorgen. Vriendelijke groeten, E. W.

——————————————————————————————————————

En Sylvia Heijnens kan dit en doet dit: doodgewoon!

Waarschijnlijk is het bij de meeste mensen zo dat het afscheid van de eerst overlijdende ouder geregeld wordt door de overblijvende ouder en dat pas de uitvaart van de langstlevende ouder door de kinderen wordt opgepakt. Dat betekent dat je niet snel ervaring krijgt in het reilen en zeilen bij een begrafenis en in de taken die uitgevoerd moeten worden na een overlijden. Ook weet je niet wat je zelf zou moeten doen en wat er op het bordje van de begrafenisondernemer ligt.
Een uitvaart heeft van oudsher natuurlijk niet alleen een rouwrandje om de envelop maar ook om het imago. Sylvia Heijnens is in staat de inspiratie voor een ander afscheid ter sprake te brengen aan de hand van allerlei mogelijkheden. Ze weet het afscheid ook zodanig vorm te geven, dat zowel de identiteit van de overledene als de wensen van de nabestaanden tot hun recht komen. Dit lijkt makkelijker gezegd dan gedaan, daar er rekening gehouden moet worden met de grillen en (eigen)aardigheden van alle betrokkenen. Dat dit lukt is niet alleen een kunst, maar ook een gave; En Sylvia Heijnens kan dit en doet dit: doodgewoon!
De grote waarde van Sylvia zit ook in haar grote betrokkenheid, haar inlevingsvermogen en haar oprechte, warme belangstelling. Haar oog voor detail komt tot zijn recht in allerlei zaken zoals de keuze van bijvoorbeeld een sfeervolle locatie, een papiersoort, een foto, maar vooral ook in de aandacht voor de overledene. Dat voelt zó goed!!
Als er één ding is dat ik beter had moeten lezen en doén voordat Sylvia haar onmisbare hulp als uitvaartbegeleider startte, dan is het de spreuk op haar site: ” Loslaten is met je hart toestaan, datgene wat je hoofd niet kan vergeten.” Sylvia: heel hartelijk bedankt, het was echt een ánder, en bijzonder afscheid! G. Wageningen.