Ervaringen

Door de begeleiding van Sam hadden wij een mooi afscheid 
Ik wil graag een review delen over de uitvaart van mijn man. Het ging met mijn man een stuk minder goed, we wisten dat er een moment zou gaan komen van afscheid nemen. Omdat we niet teveel op het laatste moment zouden willen regelen is Sam meerdere malen bij ons thuis geweest. Ze had alle tijd en kwam ook met mooie ideeën over hoe we een mooi afscheid konden regelen voor mijn man. Mijn man had de wens dat wij het leven zouden vieren als hij overleden was.
Dit hebben wij samen met Sam kunnen realiseren in het Ericakerkje. Aan alles was gedacht, van kaarsen tot hapjes, mooie levende muziek en natuurlijk de bubbels om te proosten op het leven van man.
Omdat ik geen condoleance boek wilde kreeg iedereen bij de rouwkaart een gekleurd kaartje waarop ze hun herinnering aan mijn man konden opschrijven. Deze kaartjes hebben wij in een magnolia tak gehangen die naast de kist stond van mijn man. Door de begeleiding van Sam hebben wij een mooi afscheid gehad.
B.E. te E.
———————————————————————————————————
Mijn kinderen en ik kunnen Sam van harte aanbevelen
Toen mijn man en onze vader compleet onverwachts overleed heeft zij ons erg goed geholpen aan het concreet maken van wat alleen vage ideeën bij ons voor een uitvaart waren. Het contact was erg prettig, ze nam alle tijd en geen moeite was haar teveel. We kijken nu terug op een heel mooi afscheid en dat verzacht de pijn toch een beetje.
I. H. te W.
———————————————————————————————————–
Een prachtig afscheid
Vorig jaar overleed mijn man vorig jaar. Samen met mijn twee dochters wilden we een warm en persoonlijk afscheid regelen voor hem. We besloten om in de omgeving te zoeken van Wageningen. We belden met uitvaart begeleiding Wageningen en vonden in Sam iemand die open stond voor ideeën en zelf met allerlei mooie dingen en ideeën kwam. Mede dankzij haar hebben we voor hun vader en mijn man een heel mooi en persoonlijk afscheid kunnen regelen bij de ommuurde tuin in Renkum. Met een band vol bloemen om de kist en naderhand een warm afscheid met een drankje en een hapje, heeft hij een prachtig afscheid gehad, waarover iedereen en ik denk hijzelf ook met dankbaarheid aan terug kunnen denken. Het afscheid was geheel in zijn stijl en we zijn heel blij dat Sam op dat moment tijd had om ons te begeleiden. Dank je wel Sam. Het is in je leven een moeilijk moment, maar jij hebt t makkelijker voor ons gemaakt.
E.V.
————————————————————————————————————–
Een warme uitvaart
Origineel, creatief, flexibel, heel persoonlijk, informeel, ondersteunend, betrokken, buiten-kaders-denken, 24 uur beschikbaar, doorgaan-waar-anderen-stoppen, allemaal eigenschappen die van toepassing zijn op Sylvia/Sam. Met als resultaat een unieke, authentieke en warme uitvaart inclusief een waardevolle ceremonie met prachtig concert in de Grote Kerk op de Markt, een prachtige bloemenrand om de kist, troostdoekjes voor iedereen, een hartverwarmende wensboom als condoleance register, en een sfeervolle overtocht met de pont naar het crematorium in Heteren. Zo hebben we een dierbare herinnering aan het afscheid van onze moeder en we hadden geen betere uitvaartverzorging kunnen wensen!
M.d.J.
—————————————————————————————————————–
Samenkomst in een bloementuin
Deze zomer hebben wij afscheid genomen van onze moeder en oma, bijgestaan door Sam. De ommuurde Tuin in Renkum was een prachtige locatie en zorgde voor een onvergetelijke herinnering. Om de rieten kist was een lint gebonden, gevuld met  meegebrachte bloemen. Bijtjes en vlinders cirkelden eromheen. Op de stoelen in de tuin lagen zakdoekjes voor troost. De high tea van Onno maakte het afscheid compleet. En dan hebben we het nog niet gehad over de kaarten, de nazorg en dat Sam gevraagd en ongevraagd praktische adviezen geeft.

Kortom, Sam was er altijd voor ons, veel dank daarvoor.
C. de R.
————————————————————————————————————————
Jij bleef ook zo heerlijk rustig en positief
Lieve Sylvia (ik blijf je toch zo noemen omdat ik het een hele mooie naam vind) heel veel dank voor de mooie middag en heerlijke ochtend met wegvliegende vlaggetjes en file en te lange fotosessies! Wij vonden het een hele fijne sfeer, jij bleef ook zo heerlijk rustig en positief. Je hebt de familie een beetje leren kennen. Ik zie je vast snel maar voor nu heel veel dank voor je geduld, je input en de manier waarop alles op rolletjes liep door jou.
I.de K.
—————————————————————————————————————-
Zij begreep wat mijn man en wij als laatste wens wilden
Op 22 maart jl is mijn man en vader en opi overleden. Via mijn dochter Jessica zijn wij in contact gebracht met Sylvia Heijnens. Zij ( Jessica ) wilde een intieme en persoonlijke uitvaart!
Vooraf is Sylvia   toen mijn man nog leefde bij ons thuis kennis komen maken om de uitvaart en onze wensen door te spreken.
Het klikte goed tussen ons en zij begreep wat mijn man en wij als laatste wens wilden! Zij kan zich goed inleven in de situatie en meedenken met alles wat de laatste wens is.
Mijn man wilde thuis opgebaard worden en dat heeft zij prima geregeld met speciale zakjes in de kist wat nieuw is ( perfect )
Bovendien heeft zij samen met onze dochters een kapelletje geregeld met catering en mooie muziek voor een fantastisch en intiem afscheid.
Zij is bereid om over alles mee te denken en je kunt haar alles vragen niets is te veel voor haar!
Tussendoor is zij nog verschillende keren bij ons thuis komen kijken of alles goed ging met mijn man.
De uitvaart zelf is exact gelopen zoals wij dat wilde!
Na de uitvaart heeft zij nog verschillende keren contact met ons opgenomen om te vragen hoe het met ons ging! en of zij voor ons nog wat kon betekenen.
Al met al is Sylvia een warm en zeer betrokken mens zij voelt precies aan hoe je het wilt!
Ik recommandeer Sylvia Heijnens ( uitvaart Sam Wageningen ) bij iedereen aan!
H.T.

—————————————————————————————————————–

Positieve reacties over de uitvaart
Het overlijden in oktober j.l. van mijn moeder kwam voor mij onverwachts. Helaas kon ik helemaal niks regelen en nergens bij zijn i.v.m. ziekenhuisopname (corona). Een achternicht heeft samen met Sam de uitvaart verzorgd er is voor mij een film gemaakt en als ik die wil bekijken kan dat maar. Het is verdrietig dat ik (haar enige kind)bij haar overlijden en begraven er niet bij kon zijn  dat is heel moeilijk en dat zal ik een plek moeten geven. Ik heb veel steun ondervonden van mijn familie en Sam verdient een compliment. Ik heb hele positieve reacties over de uitvaart gehad en daar ben ik haar heel dankbaar voor. Sam je bent een kanjer dank je wel
W.L.

—————————————————————————————————————–

Ze neemt de tijd
‘Sam is een warme persoonlijkheid, heel betrokken maar ook humorvol en dat is best heel fijn in zo’n zware week. Ze neemt echt de tijd, ook voor bijvoorbeeld de nazorg. Tegelijkertijd is ze resultaatgericht, houdt het overzicht, maar heeft ook oog voor de details. Het was écht een samenwerking, ik ben haar erg dankbaar voor haar bijdrage.’

Warme groet, B.

—————————————————————————————————————–

Een fijn afscheid
Vier jaar na het overlijden van vader is moeder in februari 2020 heengegaan. Gezien de buitengewoon moeilijke verhouding in ons ouderlijk gezin heb ik bewust gekozen voor Sam. Dit omdat zij vroeger kindercoach is geweest en ik haar referenties heb gelezen als uitvaartbegeleidster. Ik heb een goede keus gemaakt. Sam wist op een prettige wijze helder en duidelijk met de overige gezinsleden te communiceren. Ondanks dat de uitvaart binnen 4 dagen geregeld moest worden nam Sam de tijd om alles goed te organiseren. Vlak voor de afscheidsdienst had Sam ieder gezinslid gevraagd de dienst harmonieus te laten verlopen. Dat is goed gelukt. Zelfs zo goed, dat ik van de neef (79 jaar) van mijn moeder een groot compliment kreeg met het cijfer 10. Ik heb nu een fijne herinnering aan het afscheid van moeder dat uiteindelijk mede door Sam in een ongedwongen sfeer plaats vond. Lieve Sam, dank je wel.
M.G.

—————————————————————————————————————–
Afscheid nemen op een manier die hem waardig was en die bij hem paste
Afgelopen januari stond ik onverwachts voor de meest zware opdracht van mijn leven, namelijk de uitvaart regelen van mijn grote liefde. De keus om me daarbij te helpen viel op Sam Heijnens, omdat de uitspraak op haar website, waar een ander naar rechts gaat gaan wij naar links, me aansprak.

Gelukkig was ze beschikbaar en heeft ze ervoor gezorgd, dat ik samen met heel veel mensen, die op hem gesteld waren, afscheid van hem heb kunnen nemen op een manier, die hem waardig was en bij hem paste. Het was mooi om samen met veel mensen een toost uit te brengen op zijn leven in het sfeervolle Arboretum kerkje. Daarna met een klein gezelschap met de pont over de Rijn en door de Betuwe naar het intieme crematorium in Heteren. Het was mooi om mijn man daar tot het laatst te kunnen begeleiden. Het was geen standaard uitvaart en daar ben ik Sam ontzettend dankbaar voor. Je kan het maar eenmaal doen en dan moet je er een goed gevoel aan over houden. Dat is gelukt. Dank je wel Sam.
Truke E.-S. Te W.
——————————————————————————————————–
Een persoonlijke en bijzondere begeleiding
Ondanks de verdrietige omstandigheden hebben we soms ook nog gelachen door haar enthousiasme iets moois van het afscheid te maken. Haar doorzettingsvermogen: toch nog 2 cellisten weten te regelen in coronatijd. Haar originele ideeën: met de pont naar de uitvaart.

Haar mooi gekozen kleding om te dragen tijdens de uitvaart (niet te somber) en het altijd weten te treffen van de goede toon. Maar naast al het regelwerk is iemand die hartelijk is en je leert om te gaan met het verdriet het aller-belangrijkste: en dat is Sam!
W.B. en K.H.

————————————————————————————————————

Een baken van rust in alle chaos
Het overlijden van onze moeder zat er al een tijdje aan te komen, maar meer dan wat losse gedachten over wat we wel en niet wilden hadden we niet gehad. Laat staan dat we over een uitvaartbegeleider hadden nagedacht. En dan ineens is je moeder overleden, en sta je voor allerlei beslissingen waar je van tevoren niet aan had gedacht. De huisarts die ons begeleidde vertrouwde ons nog wel toe: “neem een kleine uitvaartbegeleider, niet zo’n grote onderneming”. Dat sprak ons wel aan, en toen ik via Google keek, stuitte ik op de foto en website van Sylvia Heijnens. Een vrouwelijke ondernemer met een lieve uitstraling en bovenaan haar website de woorden: “Waar anderen rechtsaf gaan, gaan wij linksaf”. Kijk, daar konden we wat mee.

Sylvia reageerde heel prettig op mijn telefoontje en stond even later bij mijn moeder in de kamer. Een baken van rust in alle chaos. Het klikte meteen, en ze heeft ons geholpen met alles wat voor ons, eigenwijze broer en zus met partners, belangrijk was om er een bijzondere crematie van te maken. Tot en met het samen komen achteraf. Ze voelde ons perfect aan, en kwam met voor ons heel waardevolle suggesties.

En na een aantal weken nam Sylvia contact op om te horen hoe het met ons ging. Heel fijn.
Kortom, we hebben dierbare herinneringen aan onze moeder en aan haar uitvaart. En dat laatste hebben we voor een groot deel aan Sylvia Heijnens te danken.
J.van W.

—————————————————————————————————————–

Hartverwarmend

Blij dat ik begin dit jaar gekozen heb om Sam te vragen me te begeleiden bij de uitvaart van mijn levenspartner. Ze heeft mij en de zussen met heel veel liefde en aandacht bijgestaan.
Haar persoonlijke aandacht was hartverwarmend. Het was haar sublieme idee om te kiezen voor een Rolls Roys als auto voor de laatste rit van mijn levenspartner. Zo mooi en passend…..
E.B.

—————————————————————————————————————–

Een mooie uitvaart op een liefdevolle manier
Eind maart 2019 overleed mijn broer. Twee jaar ervoor had hij contact gezocht met Sylvia voor een gesprek. Mijn broer wilde zijn eigen uitvaart zoveel hij kon zelf regelen. Er zijn vele gesprekken geweest en voor zover ik heb begrepen had mijn broer hier veel steun aan. Daar ben ik Sylvia heel dankbaar voor. In die periode heb ik een paar keer contact gehad met Sylvia, maar het meeste contact was na het overlijden van mijn broer. Als enige erfgename vond ik het heel fijn dat Sylvia er was en ik voelde mij heel erg ondersteund door haar.
Ze was op de hoogte van de wensen van mijn broer en samen hebben we de uitvaart besproken. Mijn broer had maar 1 echte wens en dat was een advertentie in de krant. Het voelde voor mij goed om de uitvaart verder eenvoudig te houden en in besloten kring. Zo zou mijn broer het ook gewild hebben.
De manier waarop Sylvia de begeleiding deed, werd door mij als zeer fijn ervaren. Ze was heel betrokken, meelevend en invoelend met toch ook een tikje zakelijkheid, wat ook nodig is bij een uitvaart. Ze deed het op een warme, respectvolle en professionele wijze. Ik was heel blij dat zij de praktische zaken voor haar rekening nam en ik de meer inhoudelijke zaken, zoals bijv het uitzoeken van een bloemstuk en de tekst voor de advertentie.
Ook de dag van de uitvaart verliep heel goed. Het ging er allemaal heel ontspannen aan toe, vanuit het hart met veel respect, en in het crematorium was het een fijn samenzijn met alleen kinderen en kleinkind.

Tot slot gaf Sylvia mij ook nog een tip voor het uitstrooien van de as, een Tolad. Dit is een wandelstok die je vult met de as en tijdens een wandeling zet je de stok op de grond en drukt deze licht in om een beetje as vrij te geven. Ik heb op deze manier mijn broer weer naar huis kunnen brengen, in het Vondelpark in Amsterdam, de woonplaats waar mijn broer het langst en het liefst heeft gewoond.
Ik vond het heel mooi om het uitstrooien op deze manier te mogen doen.Sylvia, heel erg bedankt voor alles, voor wat je voor mijn broer en mij hebt gedaan. Ik hoop dat je voor velen ook een mooie uitvaart mag verzorgen.
Warme groetjes, A.

————————————————————————————————————–

Warm afscheid
Het is vandaag precies vijf weken geleden dat wij de uitvaart hadden van mijn moeder. Mede dankzij Sylvia Heijnens is het een prachtig en vooral warm afscheid geworden. Alles maar óók alles…. werd naar wens gerealiseerd. Wij zijn Sylvia heel erg dankbaar voor  al haar steun en bijzondere manier van werken wat er voor gezorgd heeft dat wij terug kunnen kijken op een prachtige uitvaart. Dank je wel lieve Sylvia.
Groeten H. en familie, Wageningen

————————————————————————————————————

Alles top geregeld en niet opdringerig!

Wij vinden dat jij het top hebt gedaan! Alles top geregeld en niet opdringerig, juist heel relaxed en meedenkend. En dat heeft mede door jou geresulteerd in een prachtige uitvaart! Groet, P-H

—————————————————————————————————————

Het contact verliep steeds in ongedwongen, informele sfeer

“Begin dit jaar overleed onze vader. We zochten een uitvaartleider in de omgeving. Wij wisten dat hij de uitvaart zo eenvoudig mogelijk wilde, zonder ‘poespas’ en ceremonieel. Dat paste hem niet en mede daarom zochten we een klein uitvaartbedrijf. Via internet vonden we Sylvia Heijnens, van Uitvaartbegeleiding Wageningen. Zij kwam sympathiek en direct over. Ook de naam ‘Doodgewoon’ voor haar toekomstige ‘inspiratie-winkel’ sprak ons wel aan. Doodgewoon en ‘geen flauwekul’ dat was wel ‘in de geest van onze vader’. Dus hebben we contact gezocht en een afspraak gemaakt om het een en ander door te spreken. Dit gesprek verliep prettig. Sylvia luisterde naar onze ‘wensen’ en gaf daarvoor de nodige ruimte en informatie. Sylvia gaf bijvoorbeeld de tip, om in de hal van het verzorgingstehuis een condoleance-boekje neer te leggen, zodat iedereen die mijn vader gekend had de week van zijn overlijden de gelegenheid kreeg om iets te ‘delen’. Dit ook omdat de uitvaart besloten was. Toen het zover was hadden we er alle vertrouwen in dat alles goed zou verlopen. De dag was goed doorgesproken en in de dagen daarvoor, toen onze vader opgebaard lag, was er dagelijks contact. Het contact verliep steeds in ongedwongen, informele sfeer. In kleine kring konden we afscheid nemen in de familiekamer in het crematorium in Ede. Rustig en respectvol. Enkele weken daarna hebben we nog een prettig ‘eindgesprek’ gehad. Wij kijken terug met een goed gevoel. Bedankt Sylvia! We wensen je ‘succes’ met je kleine, maar fijne onderneming! Hartelijke groet, Familie van der S.”

——————————————————————————————————————-

Ze gaf niet alleen aandacht aan de praktische zaken maar wist ook mij goed te ondersteunen

“Op 9 november 2017 is mijn man overleden na een opname van enkele jaren in de verpleegunit.  Ik heb Sylvia gebeld. Ze kwam direct en wist direct op een fantastische manier de crematie over te nemen. We hadden de wens om dit op een manier te doen waarbij de inzichten van ons helemaal tot z’n recht zouden komen. Als we wat vroegen hielp ze ons en ze had ook diverse ideeën waar we ook gebruik van hebben gemaakt. Een voorbeeld was dat er een boompje werd gezet bij binnenkomst zodat alle binnenkomende gasten hun naam adres en een wens op een blaadje in de vorm van een boomblaadje konden zetten in plaats van een receptieboek. Ook waar en hoe de kist het mooist kon staan en dat ze vond dat de speelgoedaap die altijd in de auto had gezeten als mascotte op de kist mocht staan. De ceremonie in het huis was bij haar in goede handen en er is op een goede manier afscheid genomen van de medebewoners en het personeel. De uitvaart in het crematorium verliep heel ontspannen. De afscheidspraatjes van mij, een collega van mijn man maar ook van de kinderen waren ook van de nodige humor voorzien en het geheel verliep in een ontspannen sfeer. Zelfs daarna ben ik samen met Sylvia naar beneden gegaan naar de oven. Ons kleindochtertje begeleidde me de gehele dag en zij wilde ook mee, met als resultaat dat de andere 2 kleinkinderen met hun ouders er ook bij waren. De familieleden en ik in het bijzonder zullen deze crematie zien met een mooie en goede herinnering aan mijn man. Hiervoor wil ik vooral Sylvia heel erg bedanken voor haar fantastische inzet en haar mooie manier van begeleiding.  Ook de samenwerking met de zoons verliep heel fijn en ze gaf niet alleen aandacht aan de praktische zaken maar wist ook mij goed te ondersteunen. Sylvia, dank je wel. Ik hoop dat je voor velen zo’n goede crematie mag en kan verzorgen. Vriendelijke groeten, E. W.

——————————————————————————————————————

En Sylvia Heijnens kan dit en doet dit: doodgewoon!

Waarschijnlijk is het bij de meeste mensen zo dat het afscheid van de eerst overlijdende ouder geregeld wordt door de overblijvende ouder en dat pas de uitvaart van de langstlevende ouder door de kinderen wordt opgepakt. Dat betekent dat je niet snel ervaring krijgt in het reilen en zeilen bij een begrafenis en in de taken die uitgevoerd moeten worden na een overlijden. Ook weet je niet wat je zelf zou moeten doen en wat er op het bordje van de begrafenisondernemer ligt.
Een uitvaart heeft van oudsher natuurlijk niet alleen een rouwrandje om de envelop maar ook om het imago. Sylvia Heijnens is in staat de inspiratie voor een ander afscheid ter sprake te brengen aan de hand van allerlei mogelijkheden. Ze weet het afscheid ook zodanig vorm te geven, dat zowel de identiteit van de overledene als de wensen van de nabestaanden tot hun recht komen. Dit lijkt makkelijker gezegd dan gedaan, daar er rekening gehouden moet worden met de grillen en (eigen)aardigheden van alle betrokkenen. Dat dit lukt is niet alleen een kunst, maar ook een gave; En Sylvia Heijnens kan dit en doet dit: doodgewoon!
De grote waarde van Sylvia zit ook in haar grote betrokkenheid, haar inlevingsvermogen en haar oprechte, warme belangstelling. Haar oog voor detail komt tot zijn recht in allerlei zaken zoals de keuze van bijvoorbeeld een sfeervolle locatie, een papiersoort, een foto, maar vooral ook in de aandacht voor de overledene. Dat voelt zó goed!!
Als er één ding is dat ik beter had moeten lezen en doén voordat Sylvia haar onmisbare hulp als uitvaartbegeleider startte, dan is het de spreuk op haar site: ” Loslaten is met je hart toestaan, datgene wat je hoofd niet kan vergeten.” Sylvia: heel hartelijk bedankt, het was echt een ánder, en bijzonder afscheid! G. Wageningen.