Filmavond op 22 november 2018

Uitnodiging film Departures in bioscoop Het Heerenstraat Theater in Wageningen op donderdag 22 november om 19.00 uur

uitvaartbegeleiding wageningenOver de film Departures
In deze film zie je het taboe, maar ook de liefde en de warmte, die een overlijden en alles daarom heen met zich meebrengt. Dit leidt tot een dierbare herinnering en een mooi afscheid. Departures heeft meteen al een streepje voor door de manier waarop humor wordt gecombineerd met het zware onderwerp van de film, het ritueel afleggen van lijken. Toch is de film ondanks deze lichte toon allesbehalve luchtig. De professionele cellospeler Daigo Kobayashi speelt klassieke muziek in een groot orkest in Tokio. Als het orkest wordt ontbonden zit de jonge Daigo zonder werk en met een schuld van achttien miljoen yen voor zijn net nieuw gekochte cello. Zonder enige discussie besluiten zijn vrouw Mika en hij om de cello te verkopen en terug te gaan naar zijn ouderlijk huis op het platteland. Hier brengt het lot een advertentie onder zijn aandacht: departures, geen opleiding nodig, korte uren, voltijdbaan. Bekijk hier de trailer alvast:

Departures heeft de Academy Award voor Beste Niet-Engelstalige film gewonnen bij de Oscaruitreiking van 2009.

  • De film is Nederlands ondertiteld.

Waarom organiseert Uitvaartbegeleiding Wageningen deze filmavond?
Deze film laat goed zien dat voor het regelen van een uitvaart veel liefde komt kijken.  Om het taboe voor de dood en alles dat daarbij komt kijken, om te zetten in acceptatie, is deze film een geschenk. We zien hoe mooi een uitvaart en bijbehorende emoties kunnen zijn. Met een mooie uitvaart kun je terugkijken op een mooi afscheid. Je kunt een uitvaart maar 1 keer doen.

Dit is de reden dat wij deze avond organiseren. We laten u meevoelen wat dit betekent. Wij herkennen de passie in deze film. Door deze film te laten zien, hopen wij het taboe te kunnen doorbreken om over de dood, emotie en uitvaart vrijuit te kunnen praten. We willen een ervaring bieden waardoor de dood en alles eromheen toegankelijker wordt.

Meld u nu aan voor deze filmavond
U kunt u online hier aanmelden voor deze avond. De kosten voor deze avond bedragen 7,50 euro per persoon, inclusief film, drankje en hapje na afloop in de foyer. Het bedrag  kunt u vooraf overmaken naar NL34 INGB 0003 8718 42 t.n.v. SAM Heijnens.

Aanmelden voor de film op 22 november (19.00 uur) doet u door een mail te sturen aan info@uitvaartbegeleidingwageningen.nl. Vergeet niet duidelijk te vermelden met hoeveel personen u komt.

Let op: u kunt niet pinnen of contant betalen bij de bioscoop, dus zorg ervoor dat u het betreffende bedrag vooraf heeft overgemaakt. 

Wij zien u graag op donderdag 22 november in het Heerenstraat Theater, Molenstraat 1B in Wageningen. De zaal is open vanaf 18.45 uur, aanvang film om 19.00 uur.

Meld u aan voor de film Departures op 22 november (19.00 uur)